Wil jij veranderen? Of is het noodzakelijk dat er iets wijzigt? Het proces van verandering in jouw privéleven of carrière is vaak lastig. Want de belemmeringen die jij jezelf oplegt en de verwachtingen die je van anderen voelt, ‘bedekken’ een eerlijk zelfbeeld en een duidelijk inzicht in jouw doelen, drijfveren en talenten. Ik help je met het ‘ont-dekken’ en coach je zodat jij de gewenste verandering realiseert.

Effectieve coaching

Mijn coachingsaanpak is gebaseerd op de positieve psychologie, de meest effectieve aanpak waarbij de focus ligt op jouw potentieel: wat zijn jouw talenten, waarden en ambities? Je krijgt inzicht in wat voor jou belangrijk is zodat jij jouw antwoorden en oplossingen vindt. En komen we onderweg belemmeringen tegen, dan gaan we die natuurlijk niet uit de weg. Maar uiteindelijk plan jij de volgende stap en neem je de juiste acties.

Loopbaancoaching

Geeft jouw carrière je minder energie en plezier en sluit het niet (meer) aan bij jouw talenten? Kun je niet meer goed functioneren of krijg je zelfs (fysieke) klachten? Dan is loopbaancoaching de oplossing. Via een op maat gemaakt loopbaantraject krijg je inzicht in wat jij kunt en wilt. Als Noloc-gecertificeerde loopbaancoach help ik je zodat jij daarna goed voorbereid en doelgericht de arbeidsmarkt weer opgaat.

 

 PLaatje

Brengt mens en organisatie in beweging

Loopbaantraject

Een loopbaantraject bestaat meestal uit 5 tot 8 gesprekken waarin de trajecten ‘zelfinzicht’ en ‘jobmarketing’ aan bod komen. Waar voor jou de focus op komt, hangt helemaal af van jouw wensen en situatie. De invulling van loopbaancoaching is immers een persoonlijk traject. Gedurende het gehele traject heb je een werkmap waarin je jouw resultaten overzichtelijk verwerkt en bijhoudt.

Zelfinzicht

Inzicht in jouw talenten, kwaliteiten en jouw sterke en minder sterke kanten is heel belangrijk. Maar ook om te weten wat jouw verlangens zijn en jouw ‘droombaan’; waar kom jij tot je recht en wat geeft je steeds weer energie? Dat bepalen we in dit onderdeel van de loopbaancoaching. Daarnaast besteden we ook aandacht aan jouw persoonlijke arbeidsmarkt, de organisaties waar jij voor zou willen werken, en zo nodig maak je een beroepskeuzetest.

Jobmarketing

Een ander onderdeel in de loopbaancoaching die ik geef, is jobmarketing. Daarin krijg je alle bagage die nodig is om effectief te solliciteren. Zo is jouw cv weer helemaal up-to-date en geschreven in de richting van de baan die jij wilt. Maar ook werken we aan een goed LinkedIn-profiel en maak ik je wegwijs in de mogelijkheden die LinkedIn jou biedt bij het vinden van een nieuwe baan. Verder geef ik je tips en tricks voor een goede motivatiebrief en, nog belangrijker, train ik je in de juiste netwerkvaardigheden. Tenslotte wordt 70% van de vacatures via netwerken vervuld. Na loopbaancoaching met jobmarketing bezit je de tools en eigenschappen om jouw droombaan te vinden.

Wil jij coaching?

Wil jij hulp bij het vervolg van jouw carrière? Bel of mail mij voor een kennismakingsgesprek in Amstelveen of bij jou op kantoor.